Muizķalna Mednieku Burziņa zupa ar ķiplociņu
Sastāvdaļas
- 4 gb Kartupeļi (vidēji lieli)
- 200 g Lēcas (viena glāze)
- 2 gb Sīpoli
- 8 gb Muižkunga Mednieku Burziņš (desiņas)
- 2 gb Ķiploki
- Pētersīļi, sāls, pipari - pēc Jūsu ieskatiem
- Gaļas buljonā ielikt kubiciņos sagrieztus kartupeļus un nomazgātas lēcas, tad likt vārīties
- Pēc ūdens uzvārīšanās karstumu samazināt un turpināt vārīt uz mazas uguns
- Nedaudz apcept smalki sagrieztus sīpolus olīveļļā
- Sīpoliem pievienot rīvētus burkānus, nedaudz apcept (2min)
- Tam visam pievienot sagrieztas mednieku desiņas un ķiplokus
- Nedaudz apcept (2-3min)
- Kad kartupeļi un lēcas gatavi, pievieno klāt sacepto. Turpināt vārīt vēl 5 minūtes
- Pirms pasniegšanas pievienot zaļumus